margreet-en-anke.reismee.nl

Op naar de andere kant van Zuid-Afrika

Hoi allemaal!

Het heeft eventjes geduurd voordat we dit verhaal hadden geschreven maar hier is hij dan eindelijk! Er zijn een aantal weken voorbij gegaan waarin van alles is gebeurd dus hieronder een aantal hoogtepunten.

Het duiken is nog steeds een punt op de agenda. Anke heeft haar advanced gehaald zodat ze ook in Mozambique kan duiken. Margreet is ook met twee duiken meegeweest. We zijn op 20m naar een wrak de Maori (1905) gaan kijken. Het porselein en flessen champagne lagen er nog erg leuk om te zien, maar helaas niet om mee te nemen... Daarna nog een duik met zeehonden. Die beesten zwemmen tegen je aan, knabbelen aan je zwemvlies of bijten op je hoofd. Echt gestoord!!! Neem als voorbeeld een opgeblazen ballon, zonder knoop en laat deze los... Dan krijg je een indruk hoe deze beesten zwemmen!

Ook het sinterklaas feest is ons hier niet ontschoten. De slingers hangen nog steeds aan de muur. (dank je mama van Anke). Ook op 5 December hebben we met alle studenten lootjes gedaan. Een gedicht met een klein cadeautje. Erg leuk om met z'n allen te doen en die pepernoten waren geweldig!

In de andere weken heeft Margreet de basis van het kite surfen geleerd. Helaas heeft ze de kite gemold... Oeps... Is Anke naar een wedstrijd Zuid-Afrika (havana Bafana ) tegen Verenigde Staten geweest in het green point stadion. Ze kon 2 dagen niet meer horen vanwege alle vuvuzela’s die ze heeft gehoord. Heeft Margreet geprobeerd kreeften te vangen met Carlo maar is dit helaas niet gelukt, wat zijn die beesten snel! Toch is er uiteindelijk eentje in de pan beland... (jammie)

Hebben we samen met de leraressen uit de klas poikiekos gegeten en gebraaid. Gelukkig zijn we nog steeds geen 5 kilo zwaarder. Hebben we een fotoshoot gedaan die Margreet van Ron heeft gekregen. En ga zo maar door..

Met stage is nu alles aan het einde. De laatste dag op het schooltje hebben we pepernoten gegeten en kleurplaten ingekleurd met de kinderen( dankjewel zus van Margreet). Ook wij gingen aan de slag en er hangen nu mooie kleurplaten in de huiskamer.

Het afscheid nemen zelf was natuurlijk niet makkelijk en uiteraard kwamen er hier ook wel een paar tranen aan te pas. We hebben alle dossiers achtergelaten en kunnen nu met een gerust hart op vakantie
Ja ja, vakantie! Het is dan zover. Anke en Margreet met de backpack op de rug, op zoek naar avontuur.

We zullen jullie kort even vertellen wat het plan tot nu toe is. Maandag de 13e vliegen we naar Johannesburg toe. Hier gaan we de panorama route bekijken en natuurlijk het Krugerpark. Wij gaan niet naar huis voordat we de Big Five hebben gezien!!!! (En het luipaard is erg moeilijk te vinden, wie weet moeten we ons ticket nog omboeken..) Maar, met een verrekijker op zak zullen we ons best gaan doen!

Daarna zullen we nog een week naar Mozambique gaan om te duiken. Dit is een van je mooiste plekken ter wereld om te duiken dus dat gaan we dan maar eens doen! En... niet te vergeten: “Hoe klinkt Kerst op een wit strand aan een blauwe zee?” Cocktailtje erbij. Wij versieren wel een palmboom...

Na deze week hebben we nog 2 weken om door Zuid-Afrika te crossen en wat we precies gaan doen weten we nog niet. Dat zien we onderweg wel!

Genieten jullie daar van de kou, genieten wij van de zon, verschil moet er zijn...

Groetjes Anke en Margreet

Reacties

Reacties

Erik

Ik ben jaloers! Maar wat zullen jullie het straks koud hebben als jullie terugkomen! :P Maar het is wel erg veel glibberen en glijden momenteel.
Anke, Zetten 1 is inmiddels helemaal in het nieuw gestoken en dat brengt geluk. Alle 2 de wedstrijden in die shirts hebben we gewonnen. En afgelopen woensdag moesten we uit tegen SKF (inhaal) in de reserveshirts en dat liep niet erg goed af zeg maar. Ik zet zo nog wel even een foto van het team op de kvzetten-hyves. Kan je even kijken hoe mooi we zijn :P haha!
Bedankt voor je zonnige kerstfotokaart! Jullie ook fijne feestdagen en een spetterend nieuwjaar!

sacha

He meiden, super om alle verhalen te lezen van jullie!! Ik ga me er steeds meer op verheugen!!:D wanneer komen jullie terug? Evert en mij leek het heel leuk om nog een keer te meeten voordat wij gaan, om alle ervaringen en verhalen te horen. Geniet van jullie reis

Sofie

Nouhou!!!! Ik vind dit niet eerlijk!! Wat een geweldige dingen allemaal, en nu vakantie! Klinkt super goed, jullie programma!

Maar bereid je idd goed voor op de kou in NL straks!
Dus geniet maar lekker lekker lekker van de zon!

Liefs!

Sofie

Ohja! Er is wel één ding wat jullie hier missen (wat ook errug leuk is!!)
Aankomende woensdag is het namelijk weer Nopfy Gala!
Dus... euhm.. tsja.. hebben wij ook nog iets leuks!;-)
Kus!

Judith

Heey meiden, geniet nog van de laatste weken! En nog bedankt voor je mooie kerstkaart anke! Jullie ook fijne feestdagen en een heel goed 2011. xx

Jannie

Geniet lekker van de laatse weken daar.
Maak maar veel fofo"s, dan hebben wij er ook nog wat aan.
Kerst en oud en nieuw in de zon, ben benieuwd hoe dat bevalt.

WIJ HEBBEN DIT WEEKEND : KERST IN DE VESTING:
in de regen, maar het wordt vast weer erg gezellig.

Bart Frenken

Hoi Anke,

Wat leuk om al je ervaringen te lezen. Teun stuurde mij een paar weken geleden de link van jullie site door en sindsdien zit ik regelmatig aan de pc gekluisterd. Jullie verhalen over Zuid-Afrika klinken erg aantrekkelijk. Volgens mij is het écht een mooi land! En Kerstmis vieren onder een palmboom is natuurlijk super stoer! Ik wens je een fijne vakantie en we spreken elkaar vast en zeker wel weer als je terug bent. Geniet er verlopig nog maar van!

Groetjes aan je compagnon en aan de Big 5!

Bart

Gerdien

Tja, dan willen we natuurlijk ook wel plaatjes zien van het sinterklaasfeest...
En witte stranden voldoen ook aan de criteria voor een witte kerst...
Zijn er dan nog manta rays of is het seizoen al voorbij?? Ohh ik ben jaloers.. wil ook zo graag daar een duikje wagen....
Ps mochten jullie met oud en nieuw in Kaapstad zijn, check ff de website van de NL ambassade, meestal geven ze een feestje ?!?! Of je gaat naar het feest in Longstreet natuurlijk (vergeet geen kaartjes te kopen van te voren) of de optocht bekijken om 0.00h... met de kanonschoten...

Veel plezier en hou ons op de hoogte....

pieternel

He meiden, wat gaat het allemaal toch snel. De tijd vliegt. Binnenkort alweer vliegen, stage afgerond en nog veel meer. Ik ben hier bij An en Edu. Ook dikke kus van hun en natuurlijk van mij.

peter

Anke, Margreet
Afscheid nemen is nooit leuk maar.. zet die schakelaar maar om: jullie hebben de vakantie verdiend (ook al krijg je het idee dat het altijd vakantie was afgelopen maanden). Geniet van de vakantie, van het land en de mensen. Laat via eigen fotos zien dat je de big five hebt gespot en neem voor pietrnel en mij tijdens de panoramaroute een paar mooie fotos bij gods window. Toen wij er waren was het zo mistig dat we geen hand voor de ogen zagen.

Veel plezier.

Peter

Nicole

Hej anke en margreet, jullie schrijven echt super leuk! Toch lastig om een leuke samenvatting te maken van zoveel gave dingen die je mee maakt. Jullie zijn goed bezig, geniet van de vrije tijd! Liefs Nicole (semmelinkstraat, weet maar nooit hoeveel nicole's jullie kennen;))

Yvonne v Z

Super gaaf!
Heel veel plezier op jullie reis!!

Roel

bah!

Astrid en Gerda

Hoi meiden, nu gaat de vakantie "echt" beginnen, geniet van zon, dieren, vrijheid, duiken, natuur en al het mooie dat Afrika jullie te bieden heeft. Jullie hebben het verdiend.
Liefs,
Gerda en Astrid

annemiek

Ha Anke, groeten uit zonnig(ja ook hier schijnt de zon) en dikbesneeuwd Beieren. Helemaal kerstplaatje! Laatste fase van de reis voor jullie. Chiel ( en vast nog een heleboel anderen) zal blij zijn als hij je weer in de armen kan nemen. Maar eerst nog nieuwe avonturen beleven. Viel Spass en tot over een paar weekjes. Liefs van Annemiek

Marian

Lieve Margreet,

Wat doen jullie toch ontzettend veel! Echt super man!

Heel veel plezier met jullie reis!!

Dikke kus!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!